Jocurile video violente NU afectează pe termen lung comportamentul, potrivit unui nou studiu

Jocurile video violente nu afectează pe termen lung comportamentul adolescenţilor, spune un nou studiu. Mai precis, nu îi face mai puţin empatici,  așa cum se credea până acum.

Concluzia le aparţine cercetătorilor germani, care au făcut un studiu pe 30 de persoane. Jumătate dintre ei joacă astfel de jocuri violente, precum Call of Duty sau Counter-Strike, câteva ore în fiecare zi, iar ceilalţi deloc. Subiecţii au primit apoi întrebări psihologice, după care experţii le-au scanat creierele să vadă ce regiune li se activează atunci când văd imagini care în mod normal ar provoca un răspuns empatic. Şi au observat că între cele două categorii nu există diferenţe.

Lipsa de empatie presupune o lipsă de sensibilitate și compasiune.

„Interpretăm rezultatele noastre ca o dovadă împotriva ipotezei desensibilizării și sugerăm că impactul jocurilor violente asupra procesului emoțional ar putea fi mai degrabă acut și pe termen scurt”, spun cercetătorii germani.

Studiul a fost publicat în „Frontiers in Psychology” și arată că cercetările de până acum făceau legătura între jocurile video și un comportament agresiv pentru că se raportau la un termen scurt, or acum, cercetătorii au analizat comportamentele pe termen lung.

SURSA: http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/jocurile-video-violente-nu-afecteaza-pe-termen-lung-comportamentul-potrivit-unui-nou-studiu-686868